Flora agaricina neerlandica

De Flora agaricina neerlandica (lett. Flora van de plaatjeszwammen in Nederland) is een wetenschappelijke flora waarmee je de in Nederland voorkomende soorten kunt determineren. Het verschijnt in afleveringen. Sinds 1988 zijn 7 delen verschenen. Het laatste deel, nr. 7, verscheen afgelopen zomer in een compleet nieuw jasje, nu met honderden kleurenfoto’s. Ook de tekst, die in de eerste zes delen uitsluitend Engels was, is nu, voor wat de sleutels betreft, nu ook in het Nederlands. Het boek is te verkrijgen in de boekhandel en bij de Nederlandse Mycologische Vereniging.

coprinus comatus
Geschubde inktzwam,lijntekening uit deel 6 (Kees Ulje / Jan van Os)

Overzicht van de verschenen delen. Helaas zijn deel 1 t/m 6 uitverkocht. Delen ervan zullen in de komende jaren worden herdrukt

Vol. 1. 1988 (Entolomataceae): De Satijnzwamfamilie.
Vol. 2. 1990 (Pleurotaceae, Pluteaceae and Tricholomataceae I: de Oesterzwamfamilie, de Hertenzwamfamilie en een deel van de Ridderzwamfamilie.
Vol. 3. 1995 (Tricholomataceae II): Een groot deel van de Ridderzwamfamilie.
Vol. 4. 1999 (Strophariaceae, and Tricholomataceae III). De kaalkopjes, Stropharia’s, bundelzwammen en zwavelkoppen van Nederland, aangevuld met een derde deel van de Ridderzwamfamilie.
Vol. 5. 2001 (Agaricaceae): De champignons en parasollen.                                          Vol. 6. 2005. Bolbitiaceae (breeksteeltjes, dooierzwammen en leemhoeden) en Coprinaeae (I): genus Coprinus (inktzwammen).
Vol. 7. 2018. Boletales (boleeten en boleetachtigen), Lactarius en Lactifluus (melkzwammen)